Aan de slag

Gefeliciteerd met de aankoop van uw zonnepanelen!

Zonnepanelen installeren is in beginsel heel eenvoudig. Je hebt alleen wel de juiste informatie nodig. Hier geven we je alle uitleg om aan de slag te kunnen met onze complete doe het zelf zonnepanelen sets.

Installatie handleidingen

Handleidingen dakmontage

Download ook hieronder de handleiding voor uw type dakmontage. Kies het type dakmontage dat u bij ons heeft besteld, vervolgens kunt u de bijbehorende handleiding downloaden van de fabrikant

Elektrische installatie

Aansluiten op uw huis

De stroom die je opwekt wordt direct aan jouw huis geleverd. De apparaten in huis werken dan dus op zonnestroom! Is er te weinig zon, dan wordt dit aangevuld met stroom van het net. Is er te veel stroom, dan wordt het teruggeleverd aan het net.

Niet vergeten: meld uw zonnepanelen even aan bij de netbeheerders, wel zo netjes!

Plug-in, PV-verdeler of aardlekautomaat

Als u slechts 2 zonnepanelen wilt installeren kan dit met onze plug-in set die u eenvoudig in een stopcontact kunt steken. Bij meer dan 2 panelen kunt u gebruik maken van een vrije groep in de meterkast of een PV-verdeler. 

Een PV-verdeler splitst een bestaande groep in 2 nieuwe groepen. Op groep 1 sluit u dan de bestaande apparaten aan, en op 2 de zonnepanelen. Belangrijk is dat u deze alleen kunt plaatsen op een onvertakte stroomkabel vanaf de meterkast. Dit is vaak het geval bij een wasmachinegroep, of een tuinschuur.

Alternatief kunt u de panelen aansluiten op een vrije groep in de meterkast. Als die er niet is kan een electricien ook een extra groep plaatsen. Men gebruikt hiervoor een aardlekautomaat, wat een groep is met ingebouwde aardlekschakelaar. 

Monitoring

Goed om te weten dat de meeste sets binnen 4 a 5 jaar al zijn terugverdiend. Een set van 10 panelen levert ongeveer 2750kwh per jaar op (ruim 1000 euro). Dit gaat dus af van uw energierekening! U krijgt 25 jaar opbrengstgarantie op uw zonnepanelen en 20 jaar garantie op de omvormer, voor een verzekerd rendement. Leuk om te weten: met uw smartphone kunt u de opbrengst van uw panelen op elk moment volgen!

Installatie service

Hulp bij installatie

Wordt het u toch wat te ingewikkeld om zelf zonnepanelen te installeren? Of wilt u een groot aantal panelen plaatsen? Als alternatief kunnen onze monteurs ook langskomen voor het installeren en aansluiten van de zonnepanelen sets.