Informatie plug-in zonnepanelen

Stroom van je eigen zonnepanelen?
Hoe werkt dat nou precies

De stroom die je opwekt wordt direct aan jouw huis geleverd. De apparaten in huis werken dan dus op zonnestroom! Is er te weinig zon, dan wordt dit aangevuld met stroom van het net. Is er te veel stroom, dan wordt het teruggeleverd aan het net.

Onze zonnepanelen sets met 4 of meer panelen kunnen eenvoudig zelf worden aangesloten met behulp van een pv-verdeler. Je kunt ook een aparte groep in de meterkast gebruiken.

Opbrengst direct inzichtelijk

Goed om te weten dat de meeste sets binnen 4 a 5 jaar al zijn terugverdiend. De 2 panelen set levert ongeveer 760 kWh per jaar op (in zuid opstelling). U krijgt minimaal 25 jaar opbrengstgarantie op uw zonnepanelen en 20 jaar garantie op de micro-omvormer, voor een verzekerd rendement. Leuk om te weten: met uw smartphone kunt u de opbrengst van uw panelen op elk moment volgen!

Voordelen micro-omvormers

Traditionele systemen (met één centrale omvormer) werken vaak minder efficient. Alle on-grid systemen van Simply-Solar werken met micro-omvormers. Dat zijn kleine omvormers voor 1 of 2 panelen die direct onder de panelen worden geplaatst. Deze optimaliseren per individueel paneel de opbrengst. Dus ook ideaal als er even schaduw valt op een van de panelen. Daarnaast zijn traditionele omvormers vaak het zwakste component en moeten het eerst worden vervangen. Op de micro-omvormers van APS ontvangt u 20 jaar garantie!

Installatie mogelijkheden​

Eenvoudige installatie

Onze zonnepaneel setjes zijn eenvoudig zelf te installeren. Voor elk van onze sets en elk type dak is er een aparte montagehandleiding te vinden. U krijgt de juiste handleiding in uw mail nadat u een bestelling heeft geplaatst. Toch al nieuwsgierig? Bekijk ze hier! 

Voor alle daken

Kies uw gewenste montage op de product pagina.  Mocht u ooit willen verhuizen, geen probleem, met onze plug in zonnepanelen kunt u uw investering gewoon meenemen naar een nieuw dak!

BTW tarief op plug-in zonnepanelen

Onze plug-in zonnepanelen sets staan op onze website geadverteerd met het 0% btw tarief. In de meeste gevallen kunt u deze ook bestellen met 0% btw. Tijdens de check-out wordt u gevraagd te verklaren dat u inderdaad voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit tarief en op te geven op welk adres de zonnepanelen geïnstalleerd worden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet kunt u dit ook aangeven en betaalt u gewoon 21% btw. Bekijk de voorwaarden voor het 0% btw tarief hier! 

Uitbreiden of toch off-grid?

Meer panelen?

Het standaard plug-in systeem bestaat uit 2 zonnepanelen, met een totaal vermogen van circa 800 watt.

Wilt u meer panelen? Maak dan gebruik van een PV-verdeler, of een lege groep van uw meterkast. U kunt maximaal 10 panelen op een PV-verdeler aansluiten en maximaal 12 panelen op een vrije 20A groep.

Off-grid (met accu): is dat iets voor mij?

Woont u op een plek zonder stroomaansluiting, bijvoorbeeld een vakantiewoning of een tiny house? Heeft u een afgelegen garage of schuurtje die u van stroom zou willen voorzien? Dan zijn onze off-grid sets wellicht interessant.

Ook is het mogelijk om bij een gewoon huis met stroomaansluiting toch zelf de stroom in accus op te slaan. Lees daarvoor verder bij On-grid. 

Plug-in zonnepanelen sets