Informatie plug-in zonnepanelen

Stroom van je eigen zonnepanelen?
Hoe werkt dat nou precies

De stroom die je opwekt wordt direct aan jouw huis geleverd. De apparaten in huis werken dan dus op zonnestroom! Is er te weinig zon, dan wordt dit aangevuld met stroom van het net. Is er te veel stroom, dan wordt het teruggeleverd aan het net.

Onze zonnepanelen sets met 4 of meer panelen kunnen eenvoudig zelf worden aangesloten met behulp van een pv-verdeler. Je kunt ook een aparte groep in de meterkast gebruiken. Meer over het aansluiten van zonnepanelen kunt u hier terugvinden.

Opbrengst direct inzichtelijk

Goed om te weten dat de meeste sets binnen 4 a 5 jaar al zijn terugverdiend. De 2 panelen set levert ongeveer 550kwh per jaar op (ruim 125 euro). Dit gaat dus af van uw energierekening! U krijgt 25 jaar opbrengstgarantie op uw zonnepanelen en 10 jaar garantie op de omvormer, voor een verzekerd rendement. Leuk om te weten: met uw smartphone kunt u de opbrengst van uw panelen op elk moment volgen!

Voordelen micro-omvormers

Traditionele systemen (met één centrale omvormer) werken vaak minder efficient. Alle systemen van simply-solar werken met micro-omvormers. Dat zijn kleine omvormers voor 2 of 4 panelen die direct onder de panelen worden geplaatst. Deze optimaliseren per individueel paneel de opbrengst. Dus ook ideaal als er even schaduw valt op een van de panelen. Daarnaast zijn traditionele omvormers vaak het zwakste component en moeten het eerst worden vervangen. Op de micro-omvormers van APS ontvangt u 10 jaar garantie!

Installatie mogelijkheden​

Eenvoudige installatie

Onze zonnepaneel setjes zijn eenvoudig zelf te installeren. Voor elk van onze sets en elk type dak is er aparte montagehandleiding te vinden. U krijgt de juiste handleiding in uw mail nadat u een bestelling heeft geplaatst. Toch al nieuwschierig? Bekijk ze hier! 

Voor alle daken

Standaard wordt de set geleverd met montagebeugels voor op een plat dak. Kies uw gewenste montage op de product pagina.  Mocht u ooit willen verhuizen, geen probleem, met onze plug in zonnepanelen kunt u uw investering gewoon meenemen naar een nieuw dak!

BTW-teruggave

BTW-teruggave service

BTW teruggave kan ingewikkeld zijn. Zo moet u een keuze maken tussen wel of niet gebruik te maken van de KOR regeling en in sommige gevallen meerdere kwartaalaangiftes doen bij de belastingdienst. Via onze partners van de Nationale Belasting Adviseurs kan dit gehele proces uit handen worden genomen

Uitbreiden of toch off-grid?

Meer panelen?

Het standaard plug-in systeem bestaat uit 2 zonnepanelen, met een totaal vermogen van circa 600 watt. Dit is namelijk het maximale vermogen dat u veilig kunt inpluggen in uw stopcontact.

Wilt u meer panelen? Maak dan gebruik van een PV-verdeler, of een lege groep van uw meterkast. U kunt dan 10 panelen per groep aansluiten.

Off-grid (met accu): is dat iets voor mij?

Woont u op een plek zonder stroomaansluiting, bijvoorbeeld een vakantiewoning of een tiny house? Heeft u een afgelegen garage of schuurtje die u van stroom zou willen voorzien? Dan zijn onze off-grid sets wellicht interessant.

Ook is het mogelijk om bij een gewoon huis met stroomaansluiting toch zelf de stroom in accus op te slaan. Lees daarvoor verder bij On-grid. 

Plug-in zonnepanelen sets

  • Uitverkoop!

    Op voorraad

    Plug-in set met APsystems (2 panelen)

    Vanaf: 699,00 (0% btw) Opties selecteren