Contact & meest gestelde vragen

Bij vragen staan wij voor u klaar

Voor een direct antwoord, kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, of komt u er toch niet uit?  Stuur ons uw vraag en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen. U kunt ons ook telefonisch bereiken.

Meest gestelde vragen

Voor een direct antwoord op uw vraag, bekijk hieronder eerst eens de antwoorden op de meest gestelde vragen

E-mail

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een mailtje:
→ Wilt u graag advies over een set of heeft u een vraag over het bestellen? Mail dan naar info@simply-solar.nl
→ Heeft u al besteld maar heeft u een vraag over de levering? Mail dan naar orderdesk@simply-solar.nl
→ Heeft u een technische vraag over de installatie? Of een vraag over garantie? Mail dan naar support@simply-solar.nl

WhatsApp

Stuur ons gemakkelijk een berichtje via Whatsapp. Binnenkort beschikbaar!

Telefonisch advies voor aankoop

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij u om ons een email te sturen. Wilt u ons toch graag even telefonisch spreken voordat u een aankoop doet? Ons telefoonnummer is: 085-1301943

Terugbelverzoek voor advies voor aankoop

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en een van onze adviseurs belt u zo snel mogelijk terug.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Bestelling

De verzendkosten voor de complete sets zonnepanelen zijn 75 euro voor bestellingen onder 1000 euro. Bestellingen boven de 1000 euro worden in Nederland gratis verzonden!

Helaas is dit niet mogelijk. Ons magazijn is niet ingericht voor het individueel afhalen van producten. Wij zijn echt alleen een webshop, dit alles om het voor u zo goedkoop mogelijk te houden!

Wij kunnen het meestal binnen 2 dagen leveren.  Geef uw voorkeursdatum aan tijdens de bestelling. Mocht het niet lukken deze dag te leveren dan laten wij dit zo snel mogelijk weten.

Lees hier meer over het bestelproces.

Stuur ons even een mailtje, dan kunnen we het samen oplossen! orderdesk@simply-solar.nl Als het product al verzonden is, dan heeft u een wettelijke zichttermijn van 14 dagen waarbinnen u het product zonder opgaaf van reden terug kunt zenden. Het moet dan uiteraard wel ongebruikt zijn. Ook zijn de retourverzendkosten voor uw rekening. Mocht er een defect zijn aan het product en dit onder de garantie vallen nemen wij uiteraard de verzendkosten op ons.

Jazeker! Binnen Nederland versturen wij uw set zonder extra verzendkosten. Voor Belgie vragen wij een bijdragen van 50 a 100 euro, afhankelijk van het formaat van uw zending. Heeft u een vakantiehuisje, of woont u in het buitenland? Vraag dan even de transportkosten voor uw set bij ons op. Ook overzees transport is mogelijk. Voor bijvoorbeeld Suriname werken wij samen met Surinamaircargo, voor Bonaire werken wij met IFC.

Installatie

Al onze zonnepaneel sets zijn in principe zelf te installeren! U kunt onze handleiding terugvinden op deze pagina.  Als u tijdens de installatie toch nog twijfelt, stuur gerust even mailtje naar support@simply-solar.nl.

Meestal is dit niet nodig. Voor alle kleine off-grid sets heeft u sowieso niets met de netaansluiting te maken omdat u op uw eigen accu's werkt. Voor de plug-in set met 2 zonnepanelen is het ook heel eenvoudig, deze kunt u in ieder stopcontact inpluggen. Sluit u meer dan 2 panelen op het net aan, dan raden wij aan om te zorgen dat dit op een aparte groep wordt aangesloten. Maak hiervoor  bijvoorbeeld eenvoudig gebruik van een PV Verdeler, of een aparte groep in uw meterkast.

Het is in Nederland verplicht om uw zonnepanelen aan te melden bij de netbeheerder. U kunt dit eenvoudig doen op de site https://www.energieleveren.nl/ Neem ook even contact op met uw energieleverancier om vragen/onduidelijkheden over uw meterstanden achteraf te voorkomen.
Heel Nederland gaat langzaam over naar de ‘slimme meter’ (een digitale meter in uw meterkast). Als u zonnepanelen installeert is dit zelfs verplicht. Zodra u uw zonnepanlen meldt bij de netbeheerder (via energieleveren.nl) zal er kostenloos een nieuwe meter worden geinstalleerd als u deze nog niet heeft.
Standaard wordt de set geleverd met montage voor op een plat dak. Wij kunnen ook montagedelen leveren voor op een schuin pannendak, schuin epdm/bitumen dak (dakleer), een golfplaten dak of een dak met een metalen damwandprofiel (bijvoorbeeld vakantie chalet). Heeft u een plat dak maar weinig ruimte? Dan kunt u ook overwegen om de portret montage te kiezen.
In Belgie geldt dat bij alle zonnepanelen installaties een AREI keuring moet plaatsvinden en de installatie gemeld moet worden bij de netbeheerder. Zie onder andere hier voor meer informatie.

Opbrengst

Dit is afhakelijk van uw situatie, denk onder andere aan de volgende factoren: richting op het zuiden, schaduw van bomen/gebouwen, locatie in nederland, etc. Ga er van uit dat onder normale/goede omstandigheden u per 2 panelen ongeveer 650kwh per jaar opwekt, wat als snel neerkomt op 250 euro! Een gemiddeld 2 persoons huishouden verbruikt ongeveer 3000 kwh per jaar. U kunt later uw set altijd uitbreiden om zo uw opbrengst te vergroten.

Sinds 2023 geldt een 0% BTW tarief op zonnepanelen. Voor meer informatie hier zie onze pagina over het 0%-BTW tarief bij zonnepanelen.

Bij het plaatsen van de zonnepanelen op uw dak moet u rekening houden met de richting ten opzicht van de zon en eventuele schaduw. Idealiter plaatst u uw zonnepanelen richting het zuiden, omdat de panelen dan het langst in de zon staan. Houdt ook rekening met waar eventueel schaduw op uw dak valt en probeer dit zo veel mogelijk te vermijden. Als u de panelen achter elkaar plaatst, houdt dan ten minste 80 a 90 cm tussenruimte aan om te voorkomen dat de panelen te veel in de schaduw van elkaar staan.
Idealiter plaatst u uw zonnepanelen richting het zuiden, omdat de panelen dan het langst in de zon staan. Bij een opstelling richting het zuid-westen of zuid-oosten verliest u ongeveer 3 a 4% opbrengst tov puur op het zuiden gericht. Richt u de panelen op het oosten of westen dan verliest u ongeveer 12 a 13%. Soms kan dit alsnog interessant zijn, bijvoorbeeld voor een oost-west opstelling waarbij u de panelen met de rug tegen elkaar plaatst en zo meer panelen op uw dak kwijt kunt.

Kwaliteit & garantie

Zie hier voor een overzicht van alle garantietermijnen.

Mocht er een probleem met uw product zijn staan wij uiteraard voor u klaar om dit op te lossen. U bent verzekerd dat u aanspraak kunt maken op uw garantie doordat zowel uw zonnepanelen als de omvormer een uniek serienummer hebben. Aan de hand van dit serienummer kunt u behalve bij ons ook altijd terecht bij de producenten zelf. Mail ons op support@simply-solar.nl bij vragen over garantie gevallen.

Als de zonnepanelen vast zitten aan het huis vallen ze meetal onder uw opstalverzekering. Alleen bij platte daken worden de panelen los op het dak gelegd (met ballast, zonder schroeven) waardoor deze niet hierbinnen vallen.
Wat binnen de opstalverzekering valt verschilt per verzekeraar maar vaak is dit brand, hagel en diefstal.
 
Er bestaan ook aparte verzekeringen voor zonnepanelen. Er zijn situaties die met een zonnepanelenverzekering wel verzekerd zijn en met een opstalverzekering niet. Dit kunt u zelf navragen bij uw opstalverzekering.
De zonnepanelen voldoen aan Europese standaard IEC61215. Dat betekent dat voor eigenlijk alle hagel die in west europa voor kan komen uw paneel veilig is (tot circa 2.5cm diameter hagel).
We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door ons eerst even te mailen. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur waarbij wij zijn aangesloten.

Contact formulier