Informatie doe-het-zelf zonnepanelen

Stroom van je eigen zonnepanelen?
Hoe werkt dat nou precies

De stroom die je opwekt wordt direct aan jouw huis geleverd. De apparaten in huis werken dan dus op zonnestroom! Is er te weinig zon, dan wordt dit aangevuld met stroom van het net. Is er te veel stroom, dan wordt het teruggeleverd aan het net.

Onze zonnepanelen sets met 4 of meer panelen kunnen eenvoudig zelf worden aangesloten met behulp van een pv-verdeler. Je kunt ook een aparte groep in de meterkast gebruiken. Meer over het aansluiten van zonnepanelen kunt u hier terugvinden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel zonnepanelen je wilt. Wil je qua stroomverbruik energieneutraal zijn? Kijk dan bij je energieleverancier wat je jaarverbruik is (in kWh), en zoek in de tabel hieronder hoeveel zonnepanelen eenzelfde hoeveelheid energie opwekken. Je kunt natuurlijk ook prima minder panelen kiezen en een deel van je jaarverbruik opwekken via zonnepanelen. De opgewekte energie van je zonnepanelen wordt direct gebruikt door je apparaten in huis. Bij meer opbrengst ga je terugleveren aan de energiemaatschappij. De teruggeleverde energie wordt in mindering gebracht op de energie die je hebt afgenomen, dat heet salderen. Als je op een jaar tijd meer energie teruglevert dan dat je hebt verbruikt, dan krijg je een vergoeding per kWh. Deze is echter lager dan de prijs je per kWh betaalt.

Gemiddelde jaaropbrengst
met 325wp zonnepanelen

Aantal panelen Jaaropbrengst
2 618 kWh
4 1235 kWh
6 1853 kWh
8 2470 kWh
10 3088 kWh
12 3705 kWh
14 4323 kWh
16 4940 kWh

Gemiddelde jaaropbrengst
met 365wp zonnepanelen

Aantal panelen Jaaropbrengst
2 694 kWh
4 1387 kWh
6 2081 kWh
8 2774 kWh
10 3468 kWh
12 4161 kWh
14 4855 kWh
16 5548 kWh

Voordelen micro-omvormers

Traditionele systemen (met één centrale omvormer) werken vaak minder efficient. Alle systemen van simply-solar werken met micro-omvormers. Dat zijn kleine omvormers voor 2 of 4 panelen die direct onder de panelen worden geplaatst. Deze optimaliseren per individueel paneel de opbrengst. Dus ook ideaal als er even schaduw valt op een van de panelen. Daarnaast zijn traditionele omvormers vaak het zwakste component en moeten het eerst worden vervangen. Op de micro-omvormers van APS ontvangt u 10 jaar garantie!

Opbrengst direct inzichtelijk

Goed om te weten dat de meeste sets binnen 4 a 5 jaar al zijn terugverdiend. De 4 panelen set levert ruim 1200 kWh per jaar op (ruim 250 euro). Dit gaat dus af van uw energierekening! U krijgt 25 jaar opbrengstgarantie op uw zonnepanelen en 10 jaar garantie op de omvormer, voor een verzekerd rendement. Leuk om te weten: met uw smartphone kunt u de opbrengst van uw panelen op elk moment volgen!

Installatie mogelijkheden​

Eenvoudige installatie

Onze zonnepaneel setjes zijn eenvoudig zelf te installeren. Voor elk van onze sets en elk type dak is er aparte montagehandleiding te vinden. U krijgt de juiste handleiding in uw mail nadat u een bestelling heeft geplaatst. Toch al nieuwschierig? Bekijk ze hier! 

Voor alle daken

Standaard wordt de set geleverd met montagebeugels voor op een plat dak. Kies uw gewenste montage op de product pagina.  Mocht u ooit willen verhuizen, geen probleem, met onze plug in zonnepanelen kunt u uw investering gewoon meenemen naar een nieuw dak!

Elektrische installatie

PV-verdeler of aardlekautomaat

Bij een set van meer dan 2 panelen heeft u een elektrische aansluiting nodig. Dit kan door uw panelen aan te sluiten op een vrije groep in de meterkast. Als die er niet is kan een electricien ook een extra groep plaatsen. Men gebruikt hiervoor een aardlekautomaat, wat een groep is met ingebouwde aardlekschakelaar. 
Vaak eenvoudiger is het gebruik van een PV-verdeler. Dit kastje splits een bestaande groep in 2 nieuwe groepen. Op groep 1 sluit u dan de bestaande apparaten aan, en op 2 de zonnepanelen. Belangrijk is dat u deze alleen kunt plaatsen op een onvertakte stroomkabel vanaf de meterkast. Dit is vaak het geval bij een wasmachinegroep, of een tuinschuur.

Complete zonnepanelen sets

Kleiner of toch off-grid?

Een kleinere set?

Als u de panelen niet via een pv-verdeler of meterkast wilt aansluiten, kunt u kijken naar een kleinere set van 2 panelen. Deze set is geschikt om direct in te pluggen in een stopcontact.

Off-grid (met accu): is dat iets voor mij?

Woont u op een plek zonder stroomaansluiting, bijvoorbeeld een vakantiewoning of een tiny house? Heeft u een afgelegen garage of schuurtje die u van stroom zou willen voorzien? Dan zijn onze off-grid sets wellicht interessant.

Ook is het mogelijk om bij een gewoon huis met stroomaansluiting toch zelf de stroom in accus op te slaan. Lees daarvoor verder bij On-grid. 

BTW-teruggave

BTW-teruggave service

BTW teruggave kan ingewikkeld zijn. Zo moet u een keuze maken tussen wel of niet gebruik te maken van de KOR regeling en in sommige gevallen meerdere kwartaalaangiftes doen bij de belastingdienst. Via onze partners van de Nationale Belasting Adviseurs kan dit gehele proces uit handen worden genomen