Update levertijden en leveranciers

Hoge vraag naar zonnepanelen | Actuele levertijden

De afgelopen maanden is de vraag naar zonnepanelen in heel Europa gigantisch gestegen. Deels was de toenemende vraag al een trend die gaande was, maar de explosie in vraag ontstond toen de energieprijzen stegen nav de oorlog in Oekraine. Energieprijzen zijn vaak 2 a 3 keer zo hoog als voor de oorlog, en dat maakt dat de terugverdientijd van een set zonnepanelen dus ook aanzienlijk korter wordt.

Naast deze sterke toename in de vraag waren veel producten ook nog herstellende van een dip in de vraag tijdens de corona crisis. Veel producenten hebben moeite gehad om deze plotselinge stijging in vraag (soms tot wel 10x zo hoog als normaal) aan te kunnen.

Simply Solar heeft haar eigen magazijn waarin we een ruime voorraad aanhouden van alle onderdelen. Normaliter kunnen wij dan ook in 1 a 2 werkdagen uw spullen uitleveren. Een aantal leveranciers hebben helaas orders geannuleerd of vertraagd, waardoor ook wij soms met langere levertijden te maken hebben. Inmiddels zijn zo goed als alle onderdelen weer direct uit voorraad leverbaar!

Actueel overzicht levertijden

Hieronder geven we u een actueel overzicht van levertijden van verschillende onderdelen. De relevante onderdelen en exacte levertijden worden ook weergegeven op de product pagina van elke set.

Onderdeel Type Levertijd
Zonnepanelen JA Solar 370wp Direct
Zonnepanelen Trina Solar 395wp Direct
Dakmontage Plat dak basic (Flatfix ECO) Onbekend
Dakmontage Plat dak basic (Van der Valk Valkbox3) Direct
Dakmontage Plat dak premium landscape Direct
Dakmontage Plat dak premium portrait Direct
Dakmontage Dakpan Direct
Dakmontage Overige schuine daken Direct
Micro-omvormers APS DS3 Direct
Micro-omvormers Enphase IQ7/8+ Direct
Bekabeling Alle Direct
Off-grid omvormers Alle Direct
Off-grid accus (AGM) Alle Direct
Off-grid accus (lithium) Alle Direct

Leverproblemen APS | Introductie Enphase

De micro-omvormers van het merk APS hebben de afgelopen maanden helaas veel leververtraging opgelopen. Naast een tekort aan capaciteit door de sterk toegenomen vraag, heeft het bedrijf ook te kampen met covid restricties in China. Onlangs is een grote zending aan nieuwe omvormers voor de Europese markt teruggeroepen vanwege een kwaliteitsprobleem. Hierdoor heeft verlichting van de situatie nog langer op zich laten wachten. De verwachting is momenteel dat we nieuw omvormers in de loop van januari kunnen leveren. Wij durven dit echter niet te garanderen, omdat onze leveranciers al meerdere malen leveringen hebben uitgesteld die waren toegezegd.

Huidige klanten die wachten op hun order

Voor alle klanten die recentelijk een bestelling hebben geplaatst met een APS omvormer bieden wij de keuze om uw set exclusief omvormer alvast te laten leveren, of te wachten tot de hele set compleet is. Zodra de APS omvormers binnen komen worden deze direct aan u nagestuurd op volgorde van oorspronkelijke volgorde van bestelling.

Enphase omvormer alternatief

De wereldwijde markt voor micro-omvormers wordt gedomineerd door twee merken: Enphase en APS. Aangezien APS recentelijk slecht leverbaar is hebben wij sinds kort ook Enphase in ons assortiment opgenomen. Deze zijn wel uit voorraad leverbaar. De omvormers zijn kwalitatief vergelijkbaar met die van APS. Wel hebben ze 25 jaar garantie in plaats van de 10 jaar van APS. Zowel de omvormers zelf als de bekabeling en connectoren van Enphase zijn helaas duurder. Voor de 2 panelen plug-in set resulteert dit in een prijsverschil van 150 euro. Voorlopig zullen wij beide sets aanbieden om u als klant de keuzevrijheid te geven.